Mijn been schopt af en toe

Mijn been schopt af en toe en heen en weer zonder dat ik daar enige vorm van controle over heb. Het valt nu ook mensen in mijn omgeving op.” Zei Emma toen ze voor het eerst bij mij kwam. “’Wat doe jij nu’, hoor ik dan als ik tegen de tafelpoot aan schop. Ik moet ze dan uitleggen dat ik dat niet expres doe”. 

Haar zogenoemde restless legs of rusteloze benen is niet de reden waar Emma voor naar mijn praktijk kwam. Het waren juist de spanning in de nek en schouders. “’Wat doe jij nu’, hoor ik dan als ik tegen de tafelpoot aan schop. Ik moet ze dan uitleggen dat ik dat niet expres doe”. Haar zogenoemde restless legs of rusteloze benen is niet de reden waar Emma voor naar mijn praktijk kwam. Het waren juist de spanning in de nek en schouders. Tijdens het behandelen merkte ik dat juist de benen ontzettend vast zaten en dat ze daar al haar spanning in vast houdt. Het waren net twee blokken beton, vol spanningen en verkrampingen. Eigenlijk stond het niet in verhouding met de soepel voelende schouders en nek. Vanuit mijn achtergrond in de Traditionele Chinese Geneeskunde(TCG) zie ik direct de link tussen de klachten in haar benen met haar bovenrug en nek. 

Naast de fysieke klachten merkte ik dat ze (te) veel in haar hoofd zit, overal totale controle over wil hebben. Dit heeft waarschijnlijk bijgedragen aan de grote blokkade in haar benen, want ze kan niet ontspannen of loslaten. Tijdens de behandeling heb ik door massage technieken de pijn in haar schouders en nek helpen verlichten. Dat voelde ze en ik zag het aan haar houding. Ze leek een compleet ander mens dan toen ze binnen kwam!

“Als je je benen niet goed behandelt en niet beter leert loslaten, zal je waarschijnlijk nooit geheel van de klachten in je nek afkomen.” Zei ik haar.

Ze knikte. “Ik besef het me nu. Loslaten vind ik lastig. Ik ga regelmatig naar een masseur voor mijn schouders en nek, maar nog nooit heeft iemand iets aan mijn benen gedaan. Ik had zelf nooit die link kunnen leggen.” Zei ze.

Ik geloof dat een klacht nooit op zichzelf staat en altijd in relatie staat met iets anders, al dan niet een emotie, een disbalans.

De spontane bewegingen van de rusteloze benen verdwenen na de tweede behandeling helemaal en dit had inderdaad invloed op haar schouders en nek en geest. Om duurzaam haar kwalen op te lossen moet Emma zelf nog meer leren loslaten een patroon dat ze afgelopen jaren heeft aangeleerd. Het heeft langer de tijd nodig om uit haar systeem te komen.

Om dit te ondersteunen, kreeg ze oefeningen en en een meditatie oefening om zelf het genezingsproces te bevorderen en die haar gaan helpen om los te laten en meer rust in haar hoofd te creëren.

Ik help mensen met vage fysieke klachten en stress. In mijn praktijk draait het echt om JOU. We pakken je klachten bij de kern aan. Ben je nieuwsgierig waar het bij jou vandaan komt?

* De omschreven casus is een echt verhaal uit de praktijk vanuit privacy zijn de naam en persoonsgegevens fictief.