Pranic & massage in bliss

Op 6 augustus 2022 kwam ik aan in Coccore in Italië, het is de 4de keer in 3 jaar tijd dat ik op deze plek ben. 3 jaar geleden heb ik daar een breatharian proces gevolgd. Het is een retraite waar je begeleid wordt naar een leven waarin je weinig voeding eet, je leeft puur van de energie die bij iedereen al aanwezig is, de qi of prana genoemd wordt. Nu is het de eerste keer dat ik echt wat ga delen over mijn weg naar het leven van weinig voeding naar het leven van qi/ prana.

Om in Coccore te komen nam ik voor het eerst tijdens mijn reis het openbaar vervoer in plaats van de fiets. Vanuit Montluçon reisde ik per trein naar Genève om vervolgens nog 180 kilometer door het beeldschone Zwitserland naar Bern te fietsen. Na een paar dagen Bern miste ik de natuur enorm en ik merkte dat alles in me zei dat ik ook dit jaar weer naar het pranic world festival in Italië moest. Ik luisterde naar mijn interne wijsheid en ik nam de bus naar Pesaro aan de oostkust in Italië, om vanuit daar de laatste zwaarste etappe tot nu toe te fietsen naar Coccore.

Al onderweg naar Zwitserland en zeker na Bern stopte ik met eten van vaste voeding wat ik de weken ervoor even volop deed. De laatste jaren heb ik periodes dat ik het liefste alleen vloeistoffen neem of weinig at of als ik eet dan eet ik vooral fruit en noten.

Aangekomen op het festival was het als thuis komen. De sereenheid van de plek, slapen in de natuur, de magische waterval en rivier om de hoek. De mensen die allemaal authentiek en net een beetje anders dan ‘normaal’ zijn, waar ik me helemaal tussen thuis voel. Bovendien heerlijk om ergens aan te komen dat er meer dan honderd mensen hetzelfde doen of willen doen qua voeding, wow. Dat is echt zo fijn. 
Ik had de intentie de week gewoon lekker gast zijn, ik dacht wel, zou ik vragen of ik kan helpen, want ik ken de organisator Nicolas erg goed. De volgende dag toen hij hoorde dat ik er was vroeg hij het meteen zelf, of ik kon helpen omdat ze mensen te kort kwamen. Ja natuurlijk dacht ik. Ik gaf daardoor een paar keer in de ochtend Qigong op het festival en ik hielp mee in de keuken. Het was inspirerend om de koks te helpen bij het maken van vegan raw food en andere plantaardige dingen, die ik op dat moment zelf niet at of proefde. Ik zelf consumeerde vloeistoffen en nam wel de heerlijke zelfgemaakte ijsjes en verse drankjes dagelijks.

Tijdens het festival besloot ik om bij het aansluitende pranic proces te assisteren en de massage behandelingen voor de deelnemers te geven. Heerlijk want van honderden mensen daar weer terug naar een klein groepje op het terrein en ook een Canadese vriendin Morgain bleef assisteren. De rust, de puurheid van de omgeving namen me weer helemaal mee naar mezelf. De drukte van de afgelopen maanden integreren. De lichte voeding hielpen om echt in een soort high bliss te komen. Natuurlijk was ik wel weer druk in de weer. Dit keer met de behandelingen, de bijeenkomsten en de mensen het was op een gebalanceerde manier waar ik energie van krijg.

Het is fijn om anderen te begeleiden dat ze in een ultieme ontspanning bliss/geluksgevoel kwamen door de behandelingen. Zo krachtig om te voelen, zo fijn om ze hiermee te ondersteunen. Meer dan dankbaar voor mijn werk, voor de openheid en kwetsbaarheid van de mooie mensen die hier zijn. Ik heb de mooiste behandelruimte waar ik tot in gewerkt heb het is een wigwam in de natuur.

En wow wat ging ik als vanzelf makkelijk in de lichte voeding, verdunde sappen. De voeding helpt in het moment te zijn en dit keer leek het soms wel alsof ik drugs op hebt zonder nare bijeffecten of een hangover. Morgaine hielp me door haar krachtige therapie om niet werkende patronen te resetten en ik voel me in een aantal opzichten echt een ander persoon. We hebben een fijne band, mooie inspirerende gesprekken en toekomst plannen om samen dingen te organiseren op het gebied van deze leefwijze.

Ik ga deze weg, de weg naar prana, naar vrijheid vanaf nu ook belichamen en uiten in mijn werk op alle fronten. 72 uur vasten wordt 72 uur naar vrijheid van voeding. Ik bied qigong flow dance aan en natuurlijk de behandelingen blijven er zijn. Volgend jaar ga ik in de zomer mijn eerste retraite geven met Morgaine. We zijn hem nu hier aan het schrijven en waarschijnlijk ga ik bij Nicolas en Raffaella assisteren om nog beter te worden en jaarlijks hier een proces te begeleiden.
Ik hoop je te kunnen inspireren en prikkelen met deze vrije leefstijl, want het zorgt er bij mij voor dat ik me zo vitaal, krachtig en in balans voel. Het kan zomaar zijn dat ik volgend jaar hier woon en werk voor een paar maanden.

En nu komt er even een einde aan mijn reis, ik had hem nog een week

Onvoorwaardelijke liefde, licht en kracht