72 uur Reset van voeding &
vind je innerlijke balans
Je wordt er lichter en vitaler door!


ik begeleid je graag tijdens deze dagen

"Voel je als herboren in 72 uur.
Je geeft je spijsvertering rust en vind een nieuwe balans."

Herken je dit?

Mijn verhaal

In de zomer van 2019 in het prachtige binnenland van Italië heb ik voor het eerst een lange periode van 9 dagen een voedingsreset gedaan door het drinken van alleen water. Dat het me achteraf zo langdurig goed zou doen had ik van te voren nooit gedacht. Ik ben er van overtuigd dat je spijsvertering rust geven echt iets is wat iedereen 1 à 2 keer per jaar zou mogen doen, wel in een véél mildere variant dan ik deed. Met 72 uur reset van je lichaam en voeding is een van de meest effectieve methodes met het grootste resultaat op je  gezondheid.

Eerder was ik al gefascineerd door vasten, om mezelf even terug te brengen naar de basis in mezelf en naar de essentie van het leven. Om bijvoorbeeld voedsel weer als voeding te ervaren waar het voor bedoelt is. Het waren altijd korte periodes van 1 à 2 dagen water  of 3 dagen sappen bijvoorbeeld.  In meditatiecentra die ik regelmatig bezocht voor vippassana meditaties waar ik na de lunch niet meer at tot de volgende dag heb ik ervaren wat voeding doet als je het puur inzet om je lichaam te voeden en niet om te eten voor emotie of plezier. Al in 2013 tijdens mijn yoga training in een ashram in India was dit in 4 weken de eerste diepe ervaring hiermee.

Pas eind 2018 raakte ik gefascineerd door mensen die leven van veel minder voedsel dan wat ik nodig had. Dat idee geeft me een soort gevoel van ultieme vrijheid en onafhankelijkheid waarbij komt dat je op deze wijze van leven je je makkelijker spiritueel kunt ontwikkelen en groeien. Bovendien zei alles in me dat het mijn pad was om dit te gaan doen. Dit was dan ook de grootste redenen om dit aan de lijve te ondervinden en er helemaal in te duiken en dus ook te gaan voor de 9 dagen. Toch zitten er achteraf gezien ook nadelen aan om meteen zo diep er in te gaan en ik ben nu voor een liefdevolle en zachtere manier naar minder eten, die ik toepas op mezelf en van harte deel met anderen.

Waar ik achter kwam na de vasten periodes was dat alle kwaaltjes die ik had verdwenen. Ik had erna weinig tot geen hoofdpijn meer en mijn maandelijkse menstruatie ongemakken zijn weg. Het is alsof het echt de oorzaak weg neemt en het blijvend is. Voor de rest voel ik me fitter, lichter, ben toleranter en flexibeler en voel ik een rust over me die ik, behalve van mijn prille kindertijd niet ken van iets anders. Voor iedereen zijn de resultaten heel anders maar het is hoe dan ook een zeer krachtig helingsproces. De ongelofelijke genezende kracht die in werking treedt bij minder consumeren is enorm. Met dit enthousiasme begeleid ik jou graag om je gezondheid een flinke gezonde boost te geven.

Resetdagen zijn een eeuwenoude traditie! Daarnaast zijn er vele onderzoeken die bevestigen dat reset dagen positieve invloed hebben op je gezondheid.

Een reset of vasten is niet van de laatste tijd, het wordt al duizenden jaren beoefend. Het kent zijn oorsprong in vele tradities wereldwijd. Het heeft als doel om je zelf te reinigen, van klachten af te komen, om los te komen van emoties en om jezelf spiritueel te ontwikkelen. Belangrijke profeten, zoals Mohamed, Jezus en Buddha hebben tijden gevast om tot inzicht en verlichting te komen.

In een relatieve korte periode kun je een groot effect op je gezondheid bereiken door een van de effectiefste methode: het drinken van alleen water voor 72 uur. Als er toch voedsel in je systeem komt kan je lichaam zich niet zo snel en diep reinigen. Ook kunnen mildere vormen wel veel bete aansluiten  bij wat je op dit moment nodig hebt. Tijdens 72 uur heeft je lichaam namelijk de tijd om alles op te ruimen. Dit zelfreinigend systeem wat dan in werking treedt, is een mechanisme waarin de cel alle kapotte, oude cel-onderdelen wegdoet (zoals organellen, proteïnes en celmembranen). Het is een beheerd, ordelijk proces om cel-onderdelen af te breken en te recyclen. Dit gezonde effect heet autofagie 1.  Vasten doet goede dingen voor het brein, en dit wordt aangetoond door alle voordelige neuro-chemische veranderingen die in de hersenen plaatsvinden wanneer je vast. Het verbetert  de cognitieve functie, zorgt voor een toename van de productie van eiwitten in het brein wat weer de groei van neuronen stimuleert, doet stress bestendigheid toenemen, bevordert het immuunsysteem en vermindert ontstekingen 2.

 

Je gaat ook over tot het ketogenese verbrandingsproces dat positieve veranderingen in het metabolisme(stofwisselingsproces) aanbrengt 3. In plaats van het verbranden van glucose (koolhydraten) worden de vetreserves aangebroken en omgezet in energie voor het lichaam. Hierbij komen ketonen vrij wat weer een energiebron is voor de neuronen. Doordat nu al het, verspreidt over heel het lichaam opgehoopte vet wordt verbrand en omgezet in ketonen voor energie vindt er een ware grote schoonmaak plaats. Het levert je op dat je lichaam zich gezond reinigt en alle defecte en/of overbodige cellen afbreekt en vervangt door gloednieuwe gezonde cellen waardoor je van kwalen en klachten af kunt komen. Chronische ontstekingen kunnen weggaan en je darmwand kan zich herstellen. Perfect natuurlijk tegen het lekkende darm syndroom waar veel mensen last van hebben 4. Meerdere onderzoeken laten ook zien dat het drastisch de kans verlaagd op het krijgen hartziekten, diabetes en van bepaalde soorten kankers 5Het verlaagd ook je bloeddruk en de grootste significante verschillen in bloeddruk zijn het opmerkelijkst bij mensen met doorgaans een te hoge bloeddruk 6

 

Daarnaast helpt het vasten je om na deze periode meer levenskracht te krijgen en naar alle waarschijnlijkheid verlengt het letterlijk je leven, want bij zoogdieren is aangetoond dat ze 20-40% langer leven als ze hun voedselinname verminderen 7.

 

Voor iedereen is het vastenproces anders en de resultaten verschillen enorm van persoon tot persoon. De een zal tijdens de 3 dagen al resultaat merken, bij een ander zal het lichaam voornamelijk bezig zijn met opruimen.

Hoe dan ook is het een helingsproces en breng je een positieve verandering op gang. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om 72 uur mee te doen, is het zo veel makkelijker dan je nu misschien denkt. Toch is het belangrijk dat je niks hoeft te doen deze 3 dagen en je je over kunt geven aan de behoeftes van je lichaam. Natuurlijk ben ik er tijdens de voorbereiding en tijdens de 72 uur, ook de opbouw naar voeding erna zal ik je daarin begeleiden en proces faciliteren. 

Waarom een 72 uur reset online met Anne bij Lichtvol?

Persoonlijk afgestemd advies en tips tijdens de bijeenkomsten.

 4 online bijeenkomsten
(de avond voorafgaand en op elke reset dag)

Je ontvangt : Motivatie en ondersteuning onder andere door elkaar te horen en gehoord te worden en je al je vragen kunt stellen. 

Wist je dat: succesvol 72 uur reset doorgaan veel hoger is onder begeleiding? Je houd het veel makkelijker vol.

Bijdragen aan innerlijk balans en gezondheid

Je ontvangt extra materiaal zoals een meditatie met ademhaling uit de Taoisme.

Thema’s die aanbod komen bij de mails en begeleiding: 
– Hoe kun je eigen innerlijke wijsheid volgen en als kompas gebruiken. 
Afhankelijkheid hoe kun je dit de baas worden en vrij zijn?
–  Zelfliefde i.p.v. zelfdiscipline

Hoe ga je verder met een gezond eetpatroon die je gezondheid ondersteunt? 

De juiste reset methode? Aan de hand van je dosha type.

Er zijn verschillende mogelijkheden of dieptes van de reset. Hoe bepaal je op welke manier je gaat starten? Meestal een type reset omschrijving al voldoende wat je nu wilt en daar op vertrouwen.
–  vloeistoffenreset
– sappenreset
– waterreset

 Maar wist je dat ik ook een webinar geef over wat de beste reset methode is voor je type? 

online afspraak
reflectiedak sliffert
Anne in bergen
Anne een ervaringsdeskundige faciliteert en begeleid je proces

Je doet het tijdens het traject niet alleen, de support van die je ontvangt van Anne is inspirerend, ondersteunend, leuk en fijn.
“Door mijn achtergrond in de TCM en ayurveda kan ik veel aanvullende informatie geven die  je gezondheid en de reset ondersteunt.  Ook leef ik zelf al jaren op een lichter voedingspatroon en kan ik je hier vol passie over vertellen.”

Extra e-mails

Tijdens de voorbereiding ontvang je e-mails waar alles instaat wat je wilt weten en hoe je moet voorbereiden.

 En tijdens de resetdagen krijg je e-mails met de links naar de meditatie, films en documentaires. 

72 uur bereikbaarheid

Je doet het niet alleen. Ervaar je een ontwenningsverschijnsel die je ongemak geeft? Of heb je inneens een vraag? Tijdens de dagen ben ik 72 uur bereikbaar voor je.

Dat geeft mensen een veilig en fijn gevoel tijdens de soms toch wat  intense reset dagen. 

Praktische informatie

Lichaam opnieuw in balans

Recensie Helen: Net de 2e keer begeleid vasten bij Anne achter de rug. Voor mij is het de warmste en efficiëntste manier om tot betere zelfzorg te komen. Teveel werken, te veel stilzitten. Anne geeft veel info, wat je hieraan kunt doen. Info, die me na de vasten periode helpt om structureel beter voor mezelf te zorgen...

Verlichting van klachten

Recensie Wietse: Alle dagen een meditatie en contact moment onder begeleiding van Anne wat echt bijgedragen heeft aan het volhouden. Van lichte trek op dag 1 tot lage bloeddruk op dag 3. Maar de verlossing op dag 4! Mentaal heel sterk en wat een energie. Voedsel veroorzaakt heel veel stress in je lichaam. Deze 72 stressvrije uren hebben een enorme inpakt op je klachten die vaak een relatie hebben met stress.

Verleng je leven

Als we er vanuit gaan dat hetzelfde resultaat geldt als de onderzoeken bij zoogdieren, dan verleng je leven met 20-40% door met regelmaat te vasten!

Door dat je lichaam alle niet of niet goed functionerende cellen heeft kunnen opruimen ben je erna weer in balans en voel je je vernieuwd!

Voedsel veroorzaakt heel veel stress in je lichaam. Deze 72 stressvrije uren hebben een enorme inpakt op je klachten die vaak een relatie hebben met stress.

MAART 31 t/m 2 april
72 uur reset van voeding & vind balans

72 uur reset -
groep ONLINE

149,-
MEI 12 t/m 14
72 uur reset van voeding & vind balans

72 uur reset -
groep ONLINE

149,-
72 uur reset van voeding & vind balans op het gewenste moment

72 uur reset -
individueel

199,-
voor online privé

Vragen over de reset

Heb je nog een vraag over de reset? Ik hoor graag van je.


    groepstrajectindividueel


    [checkbox Startdatum use_label_element “13 t/m 15 januari 2023”
    “17 t/m 19 februari 2023” “31 maart t/m 2 april 2023”]


    Ik ga akkoord met de voorwaarden en met het privacy beleid van diep