Perspectief op gezonde voeding

Al tijden ben ik me aan het verdiepen in en experimenteren met gezonde en goede voeding. Even dacht ik om als Natuurvoedingadviseur te gaan werken of het een onderdeel van mijn werk te maken. Tijdens het onderzoek merkte ik dat dit nu niet voor mij is, omdat er zo veel overtuigingen zijn van wat goed is en dat het veranderen van een eetpatroon zo ingewikkeld is. Voeding is verbonden met heel veel emotionele zaken. Eten om je goed te voelen, eten om iets vieren, eten om niet te voelen, eten uit verdriet, eten uit sociaal oogpunt, eten vanuit overtuigingen, eten voor uiterlijk enz. Mijn eigen overtuigingen zijn dat ik geloof in zo’n natuurlijk mogelijke plantaardige voeding. Ook ben ik er van overtuigd dat je alle essentiële vitamines uit voeding kunt halen. Gelukkig zijn er twee deskundigen die er ontzettend veel onderzoek naar hebben gedaan en er fantastische boeken over hebben geschreven. Dat zijn Michael Gregor en Juglen Zwaan. Ik kan de boeken van deze mannen dan ook ten zeerste aanbevelen en als je je bezig houd met voeding zijn het misschien wel ‘must reads’.Zo veel ik dacht te weten over gezonde voeding is in één keer totaal veranderd. Na een periode van 9 dagen op water in Italië is alles wat ik dacht te weten over voeding op de schop. Door het niet eten heb ik ALLE kwaaltjes die ik in mijn lichaam had verholpen. Geen pijn meer bij menstruatie, geen hoofdpijn meer en meer vitaliteit! En dit nu al voor maanden. Als “extra bonus” heb ik ook mijn geest zo kalm en rustig ervaren dat ik niet herkende en zelfs niet voor mogelijk hield. En het niet eten was veel makkelijker dan ik dacht. Niet eten geeft je systeem rust zodat de energie van het lichaam beschikbaar is om alles van binnenuit te herstellen en op te schonen. Voor van alles is het aan te raden om niet te eten en dit kan zelfs voor hele lange periodes. En ieder geval minderen is al een goed idee want het heeft mij echt veel gebracht. Ik ben na het 9 dagen proces in juli gestopt met het eten van granen, dus geen brood, pasta, pizza of rijst. Alleen groenten, fruit, bonen, noten. 
Afgelopen weekend at ik dan toch brood en dagen erna ben ik weer zoals van ouds moe geweest. Ik heb me niet kunnen voorstellen dat granen zo’n negatieve invloed op me hadden. Zonder voel ik me zoveel energieker en vitaler. WOW!