Maatschappij als een stroom water ???‍♀️?

De huidige werkdruk in bedrijven is voor sommigen mensen te veel. Alles gaat zo efficiënt mogelijk voor zoveel mogelijk resultaat in zo min mogelijke tijd. Misschien gaat dit goed en ervaar je weinig klachten en past deze manier bij je. Er zijn ook veel mensen die uitvallen. Burn-out zou je als een ware pandemie kunnen zien. Je gaat al jaren mee met alles wat er van je wordt verwacht. Je wilt materiële welvaart, genoeg middelen en misschien wel meer geld, luxe enz. En daarnaast nog een gezin en heb je ook vaste lasten zoals een koophuis. Soms klopt dit niet met wie je bent in essentie en waar je levenskracht en vitaliteit uit haalt. 

Je kunt de maatschappij misschien zien als een stroom water. Je hebt je aangepast om maar mee te kunnen zwemmen en onbewust kostte het heel veel moeite en kreeg je misschien te weinig waardering. Je zwom maar tegen jou eigen stroom in om mee te kunnen doen en langzaam heeft dat je uitgeput. In een keer lukt niks meer. Als het ware zit je afgepeigerd aan de oever en zie je de stroom water verder vloeien en lijkt iedereen mee te kunnen behalve jij.  Jij kan niks meer maar je wilt wel, wat je nog meer ongemak en frustratie kan opleveren.

Het enige wat je kunt doen is accepteren en erkennen wat is. Accepteren dat het niet verder gaat op de manier waarop het nu gaat. En de weg naar het water komt er vanzelf weer. Als je met de stroom mee gaat in lijn met je essentie dan gaat alles van zelf. Alles wat je nodig hebt komt op je pad. De juiste mensen, positieve toevalligheden. Dan ontstaan ook de doorbrekende inzichtgevende momenten, dat je ziet dat je tegen de stroom in zwom en hoe makkelijk het is om op jou manier vanuit jou essentie met de stroom mee te gaan. En: tijd is nooit verloren! ¡Nunca el tiempo es perdido!