Reflectie op 2020

De laatste dagen van 2020 zijn aangebroken. Het einde van het jaar is een goed moment om te reflecteren op het afgelopen jaar. Wat ging er goed en wat ging er minder goed? Wil ik zo door gaan? Wat zijn belangrijke gebeurtenissen geweest? Waar ben je dankbaar voor?

Als eerste wil ik graag mijn dankbaarheid uitspreken voor de mensen in mijn groepslessen, want wat is het een chaos geweest. Lessen op verschillende locaties, dan weer online en uiteindelijk een totale wisseling in het rooster. Ik ben dankbaar dat zo velen van jullie trouw zijn gebleven. Dat heeft me ontzettend goed gedaan! ?

Ook mijn dankvoor de behandelingen en de mensen die zijn blijven komen in mijn praktijk. Ik ben dankbaar voor de resultaten die ik daar heb gezien bij heel veel mensen. Verbeteringen op meerdere vlakken. De mooie ontspannen gezichten als ze mijn ruimte weer uitliepen. Ook dit jaar nieuwe vaste trouwe klanten gekregen. ?

Ik wil mijn partner Eric bedanken. Hij die me steunt en die altijd bewonderend achter me staat. Altijd bereid om naar me te luisteren en me soms net het nodige duwtje in mijn rug geeft. ?

Ik heb dit jaar ook zelf grenzen getrokken en mijn eigen energie en werkwijze centraal gezet. Ik kwam mezelf ook wel eens tegen. Dat ik teveel afspraken had staan, per ongeluk geen pauze had ingepland voor mezelf, wat wel nodig is omdat ik de neiging heb om de afspraken te laten uitlopen. Daarom ben ik bewust daarbij stil gaan staan om van daaruit keuzes te maken zodat ik trouw blijf aan mezelf en zodoende bij mijn energie blijf. Vanuit deze basis kan ik behandelen en werken zodat het goed blijft voelen en dat ik er met mijn aandacht kan zijn. Deze basis en lijn wordt fijn doorgezet in 2021!

Bovendien heb ik afgelopen jaar mijn cameravrees overwonnen. Ik maak altijd graag foto’s en ik heb ooit overwogen om fotografe te worden. Maar zelf op de foto vond ik niks. Over video opnames en mezelf in beeld zien al helemaal niet te spreken. Dit jaar heb ik eindeloos films van mezelf gemaakt en gedeeld met de deelnemers van de groepslessen. Ik heb zelfs een fotoshoot sessie laten plaatsvinden waardoor ik nu zichtbaar ben geworden en kan je zeggen dat ik er gewoon van heb kunnen genieten! 

Daarnaast stond ik dit jaar ineens op een podium. Mijn lessen konden niet meer doorgaan in Meerhoven bij de Hangar wat leidde tot een nieuwe ruimte bij DOE040. Vanwege de afstand en de kou, geef ik nu de lessen in de aula waar ik op een podium sta.?

Dit jaar heb ik het gevoel dat ik mezelf zodanig ontwikkeld heb dat ik veel meer in contact sta met het grotere; ik ervaar zoveel synchroniciteit in mijn leven, spontane toevalligheden. Ook heb ik ontwikkelingen en stappen gemaakt in mijn interne wereld. Ik kom makkelijk in diepe meditaties waar ik me verbonden voel met de kosmos. Dit is een bijzonder een proces dat ik heel graag verder doorzet en ontwikkel in 2021.?✨