72 uur vasten

Afgelopen weekend organiseerde ik het 72 uur vasten weekend. Om de processen optimaal te begeleiden ga ik zelf tijdens deze processen over naar lichte vloeibare voeding zoals vruchtensappen. Dit doe ik om in de juiste energiestaat te komen en zodoende het proces bij de deelnemers goed te kunnen volgen.

Dit keer deed ik zelf de eerste twee dagen ook mee met het vasten op water en de laatste dag op verdunde sappen. Het  was een hele kleine groep en het moment leende zich er voor. Bovendien had ik zelf ook behoefte aan een reset. Versassend is dat ik wederom aan de lijve heb ondervonden dat 72 uur vasten elke keer totaal anders is. Dit keer had ik aan het einde van dag 1 heftige migraine die tot halverwege de volgende dag aanwezig bleef. Tijdens het vasten zijn de ongemakken die ik nu krijg vaak intenser maar korter van duur. In plaats van voorheen een aantal dagen was de migraine nu dus binnen 24 uur weg. Tegelijkertijd voelt het nu ook aan als helingsproces. Ik had de laatste maanden weer meer hoofdpijn terwijl ik daarvoor al ruim1,5 jaar daar bijna geen last meer van had gehad. 

Op dag 3 merkte ik dat ik me weer prettig licht voelde. Net alsof er een zware, donkere last op mijn schouders lag die ineens weg was en nog steeds weg is. Wat heerlijk om mezelf hiervan te kunnen bevrijden. De vastendagen zijn niet altijd leuk maar het effect van de diepe reiniging is zo goed merkbaar. Ook waren de afgelopen weken stressvol en hectisch voor mij. Daardoor kan het effect van de reiniging nog intenser zijn want ik heb het afgelopen jaar ook vasten weekenden gehad waarbij ik bijna zonder bijwerkingen door de dagen heen ging. 

De toch wel zware dagen die ik het weekend heb gehad zijn het meer dan waard. Naast mijn eigen proces was ik natuurlijk volop aanwezig voor de deelnemers. De begeleiding blijf ik aanbieden en de volgende groepsbegeleiding staat gepland eind augustus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *