Ontvang het gratis mini e-boek:
Een volledige dag plantaardige voeding

voeding afgestemd op jouw gezondheid
met de helende effecten van
Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurveda

Vraag het gratis e-boek aan

Het gratis e-boek bevat voor een dag de recepten voor gezonde maaltijden: ontbijt, lunch én avondeten.

Je krijgt een idee wat Ayurveda en Traditionele Chinese geneeskunde kan doen in je voeding.

Het verbeteren van je gezondheid; je ziet precies voor welke types het gerecht goed is.

100% plantaardig doet goed

De wijsheid uit de eeuwenoude Chinese en Indiase geneeskunst heb ik op een effectieve wijze kunnen integreren in dit boek. Dagelijks coach en begeleid ik mensen in mijn praktijk en zie ik wat voedingsaanpassingen kunnen doen voor je gezondheid. Dit is door de jaren heen waarin ik vele honderden mensen heb begeleid een specialisatie geworden in mijn werk.

In deze tradities is het gezond zijn en vooral het gezond blijven belangrijk. Een goede Traditionele Chinese Geneeskundige therapeut was eeuwen geleden vooral bezig met het voorkomen dat je ziek werd. Als een belangrijke cliënt ziek werd dan had je als therapeut gefaald. Doordat van dit principe wordt uit gegaan is dit een uiterst krachtige voedingswijze die ervoor zorgt dat je gezond blijft maar je ook helpt snel, volledig en duurzaam te genezen! 

Tijdens mijn werk vroeg ik me regelmatig af waarom er eigenlijk nog geen literatuur was die de heilzame werking van het toepassen van deze kennis combineert met het onbewerkt plantaardig voeding en het effect wat deze combinatie heeft op de gezondheid van mensen. In dit boek heb ik de TCG en de Ayurveda op een logische en aanvullende wijze kunnen integreren.
Zo zijn bijvoorbeeld bijna alle gerechten warme gerechten want de spijsvertering verloopt volgens de TCG veel efficiënter wanneer de gerechten warm geconsumeerd worden, om maar even een sluier op te lichten.

Het positieve resultaat van deze combinatie is overduidelijk zichtbaar bij mijn cliënten die het voedingsadvies nauwkeurig opvolgen. Ze komen vaak vol gezondheidsklachten mijn praktijk binnen. Ik geef ze dan een methode waarbij ze én inzicht krijgen in hun eigen algehele gezondheid én ook zelf alle tools en de uiteindelijke controle in eigen hand nemen om een optimale gezondheid te bereiken. Dit boek helpt dan ook bij de praktische  uitvoering want; hoe moet je nu plantaardig koken als je bijvoorbeeld al heel je leven gewend bent om op “traditionele Hollandse” wijze te koken waarbij het avondeten grotendeels bestaat uit vlees, aardappelen en groente met jus. 

Zelf ben ik in de afgelopen 15 jaar een aantal keer heel abrupt overgegaan naar 100% plantaardig eten wat een van de beste methodes is om echt het effect zo snel mogelijk te voelen.