Schoon jezelf helemaal op
door 72 uur te vasten.
Je wordt er lichter en vitaler door!


ik begeleid jou graag tijdens dit proces

"Geef je spijsvertering en lichaam rust en voel je weer herboren."

Is dit iets voor jou? Herken je dit?

Mijn verhaal

In de zomer van 2019 in het prachtige binnenland van Italië heb ik voor het eerst een lange periode van 9 dagen gevast op water. Dat het me achteraf zo langdurig goed zou doen had ik van te voren nooit gedacht. Ik ben er van overtuigd dat vasten echt iets is wat iedereen 1 à 2 keer per jaar zou mogen doen. 72 uur water vasten is een van de meest effectieve vasten methodes met het grootste resultaat op je  gezondheid.

Eerder was ik al gefascineerd door het vasten, om mezelf even terug te brengen naar de basis en voedsel als voeding te ervaren waar het voor bedoelt is. Ik ben daarom zeker niet nieuw met vasten en had eerder al kortere periodes van 1 à 2 dagen alleen water gedronken. Mildere vormen vasten doe ik al jaren, op sappen bijvoorbeeld of in meditatiecentra waar ik na de lunch niet meer at tot de volgende dag.  Je valt wat af door het vasten maar puur voor je lijn is een consequent dieet wellicht beter, tenzij je erna je eetpatroon wijzigt want als je de oude gewoonten weer herpakt kom je gewoon weer aan. Waarom doe je het dan wel?

Ik begon zelf aan het vasten omdat ik gefascineerd raakte door mensen die leefden van veel minder voedsel dan wat ik nodig had. Dat idee geeft me een soort gevoel van ultieme vrijheid en onafhankelijkheid waarbij komt dat je op deze wijze van leven je je makkelijker spiritueel kunt ontwikkelen en groeien. Dit zijn voor mij al heel wat redenen om dit aan de lijve te ondervinden en er helemaal in te duiken en dus ook te gaan voor de 9 dagen, terwijl 72 uur je lichaam al kan herstellen.

Waar ik achter kwam na de vasten periodes was dat alle kwaaltjes die ik had verdwenen. Ik had erna weinig tot geen hoofdpijn meer en mijn maandelijkse menstruatiekrampen zijn weg. Al jaren was ik daar mee bezig en mijn huisarts kwam niet verder dan pijnstillers. In het alternatieve circuit, zoals met acupunctuur of kruidentherapie, heb ik ook van alles geprobeerd. Dat werkte enigszins maar helaas nooit langdurig. Maar nu, een jaar na het proces van 9 dagen heb ik nog steeds geen krampen. Het is alsof het echt de oorzaak heeft aangepakt en het blijvend weg is. Voor de rest voel ik me fitter, lichter, ben toleranter en flexibeler en voel ik een rust over me die ik, behalve van mijn prille kindertijd niet ken van iets anders. Voor iedereen zijn de resultaten heel anders maar het is hoe dan ook een zeer krachtig helingsproces. De ongelofelijke genezende kracht die in werking treedt bij minder consumeren is enorm. Met dit enthousiasme begeleid ik jou graag om je gezondheid een flinke gezonde boost te geven.

De kracht van vasten, een eeuwenoude traditie

Vasten is niet van de laatste tijd, het wordt al duizenden jaren beoefend. Vasten kent zijn oorsprong in vele tradities wereldwijd. Het heeft als doel om je zelf te reinigen, van klachten af te komen, om los te komen van emoties en om jezelf spiritueel te ontwikkelen. Belangrijke profeten, zoals Mohamed, Jezus en Buddha hebben tijden gevast om tot inzicht en verlichting te komen.

In een relatieve korte periode kun je een groot effect op je gezondheid bereiken door een van de effectiefste vastenmethode: het drinken van alleen water voor 72 uur. Als er toch voedsel in je systeem komt kan je lichaam zich niet optimaal reinigen. Tijdens 72 uur heeft je lichaam namelijk de tijd om alles op te ruimen. Dit zelfreinigend systeem wat dan in werking treedt, is een mechanisme waarin de cel alle kapotte, oude cel-onderdelen wegdoet (zoals organellen, proteïnes en celmembranen). Het is een beheerd, ordelijk proces om cel-onderdelen af te breken en te recyclen. Dit gezonde effect heet autofagie 1.  Vasten doet goede dingen voor het brein, en dit wordt aangetoond door alle voordelige neuro-chemische veranderingen die in de hersenen plaatsvinden wanneer je vast. Het verbetert  de cognitieve functie, zorgt voor een toename van de productie van eiwitten in het brein wat weer de groei van neuronen stimuleert, doet stress bestendigheid toenemen, bevordert het immuunsysteem en vermindert ontstekingen 2.

Je gaat ook over tot het ketogenese verbrandingsproces dat positieve veranderingen in het metabolisme(stofwisselingsproces) aanbrengt 3. In plaats van het verbranden van glucose (koolhydraten) worden de vetreserves aangebroken en omgezet in energie voor het lichaam. Hierbij komen ketonen vrij wat weer een energiebron is voor de neuronen. Doordat nu al het, verspreidt over heel het lichaam opgehoopte vet wordt verbrand en omgezet in ketonen voor energie vindt er een ware grote schoonmaak plaats. Het levert je op dat je lichaam zich gezond reinigt en alle defecte en/of overbodige cellen afbreekt en vervangt door gloednieuwe gezonde cellen waardoor je van kwalen en klachten af kunt komen. Chronische ontstekingen kunnen weggaan en je darmwand kan zich herstellen. Perfect natuurlijk tegen het lekkende darm syndroom waar veel mensen last van hebben 4. Meerdere onderzoeken laten ook zien dat het drastisch de kans verlaagd op het krijgen hartziekten, diabetes en van bepaalde soorten kankers 5Het verlaagd ook je bloeddruk en de grootste significante verschillen in bloeddruk zijn het opmerkelijkst bij mensen met doorgaans een te hoge bloeddruk 6

Daarnaast helpt het vasten je om na deze periode meer levenskracht te krijgen en naar alle waarschijnlijkheid verlengt het letterlijk je leven, want bij zoogdieren is aangetoond dat ze 20-40% langer leven als ze hun voedselinname verminderen 7.

Voor iedereen is het vastenproces anders en de resultaten verschillen enorm van persoon tot persoon. De een zal tijdens de 3 vastendagen al resultaat merken, bij een ander zal het lichaam voornamelijk bezig zijn met opruimen.

Hoe dan ook is het een helingsproces en breng je een positieve verandering op gang. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om dit weekend te gaan vasten, is het zo veel makkelijker dan je nu misschien denkt. Wel is het belangrijk dat je niks hoeft te doen en je je over kunt geven aan de behoeftes van je lichaam. Natuurlijk ben ik er tijdens de voorbereiding en tijdens de 72 uur, ook de opbouw naar voeding erna zal ik in coachen. 

Praktische informatie

72 uur vasten begelijding - Individueel

72 uur vasten - individueel

199,-
72 uur vasten - inclusief behandelingen

72 uur vasten -
*extra*

349,-

Lichaam opnieuw in balans

Recensie: Net de 2e keer begeleid vasten bij Anne achter de rug. Voor mij is het de warmste en efficiëntste manier om tot betere zelfzorg te komen. Teveel werken, te veel stilzitten. Anne geeft veel info, wat je hieraan kunt doen. Info, die me na de vasten periode helpt om structureel beter voor mezelf te zorgen...

Verlichting van klachten

Recensie: Alle dagen een meditatie en contact moment onder begeleiding van Anne wat echt bijgedragen heeft aan het volhouden. Van lichte trek op dag 1 tot duizeligheid en lage bloeddruk op dag 3. Maar de verlossing op dag 4! Drie kg minder mooie bijkomstigheid. Mentaal heel sterk en wat een energie. Voedsel veroorzaakt heel veel stress in je lichaam. Deze 72 stressvrije uren hebben een enorme inpakt op je klachten die vaak een relatie hebben met stress.

Verleng je leven

Als we er vanuit gaan dat hetzelfde resultaat geldt als de onderzoeken bij zoogdieren, dan verleng je leven met 20-40% door met regelmaat te vasten!

Door dat je lichaam alle niet of niet goed functionerende cellen heeft kunnen opruimen ben je erna weer in balans en voel je je vernieuwd!

Voedsel veroorzaakt heel veel stress in je lichaam. Deze 72 stressvrije uren hebben een enorme inpakt op je klachten die vaak een relatie hebben met stress.

Meld je aan voor het vasten


    groepstrajectindividueel


    [checkbox Startdatum use_label_element “13 t/m 15 januari 2023”
    “17 t/m 19 februari 2023” “31 maart t/m 2 april 2023”]


    Ik ga akkoord met de voorwaarden en met het privacy beleid van diep